Radio z navigacją rozprogramowane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariondg
    Classic
    • 2013
    • 12

idas,
    nie wiadomo mi, aby poprawiono sam łańcuch,
    poprawiono napinacz łańcucha ( niestety nie znam nowego oznaczenia),
    nowy napinacz ma zapobiegać luzowaniu się łańcucha (gdzieś to czytałem ale nie pamiętam już gdzie),
    a procedura naprawcza VAG wymaga przy tej naprawie, wymiany nastawnika
    wałka rozrządu, jeżeli posiada inny nr niż 03C109088E ( wprowadzony po 05.2010 r.),
    co uczyniono u mnie.
  • kryzys554
    Drive
    • 2011
    • 45

Chłopaki wywala mi na oryginalnym radiu z nawigacją (bez dotyku) błąd kodowania. Wcześniej wyjęty był bezpiecznik i od tego czasu szumi po wybraniu dobrej częstotliwości tak jak by nie bylo kanału. Co zrobić??

Komentarz

• innova
      Rider
      • 2011
      • 554

Re: Radio z navigacją rozprogramowane

Zamieszczone przez kryzys554
      Chłopaki wywala mi na oryginalnym radiu z nawigacją (bez dotyku) błąd kodowania. Wcześniej wyjęty był bezpiecznik i od tego czasu szumi po wybraniu dobrej częstotliwości tak jak by nie bylo kanału. Co zrobić??
      zerknij czy jak dostroisz konkretną częstotliwość konkretnej rozgłośni to czy zmieniają się napisy RDS ? Mi taki numer wywinęło MFD, iż stacje wynajdywał (zresztą miał zaprogramowane) na RDS przelatywały napisy a w głośnikach szum. Dopiero jak CD odpaliłem to za drugim razem zagrało i od tej chwili radio działa ponownie OK. A zaczeło się od tego, iż chłopaki z VAS'em ambitnie podeszli do sprawy i wykasowali wszystkie błędy właśnie VAS'em, druga opcja to właśnie odłączenie na chwilę zasilania z AKU.
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• kryzys554
        Drive
        • 2011
        • 45

Wiesz cały pic w tym że vagiem się podpinałem i mnie wywala z możliwości wykasowania błędu, nie da rady tego zrobić, to dokładnnie jest skodziana kolegi 1.8T zagazowana i jak odepne od aku to moge mu poprzestawiać m.in. dawki paliwa i inne pierdoły (bo tez myślałem o takiej opcji z aku), a z cd nie pomaga chodzi przez 2s a póxniej szum.

Komentarz

• innova
          Rider
          • 2011
          • 554

Zamieszczone przez kryzys554
          Wiesz cały pic w tym że vagiem się podpinałem i mnie wywala z możliwości wykasowania błędu, nie da rady tego zrobić, to dokładnnie jest skodziana kolegi 1.8T zagazowana i jak odepne od aku to moge mu poprzestawiać m.in. dawki paliwa i inne pierdoły (bo tez myślałem o takiej opcji z aku), a z cd nie pomaga chodzi przez 2s a póxniej szum.
          tymi błędami się nie przejmuj, chyba że głoszą iż radio jest totalnie do bani. U mnie wyskoczył błąd Control Module coś tam coś tam ale to konsekwencja tego, iż wywaliłem zmieniarkę bez odkodowania i coś tam jeszcze było zaprogramowane czego nie było.

czyli że CD coś tam zagra i się odłącza a na radiu jak włączysz daną stację i są te szumy to napisy informacyjne z RDS przelatują ?
          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

Pracuję...